TOTEUTA OMAT UNELMAT!

”Yrittäjyys on tahdon funktio!” Näin osuvasti sanoi minun suuresti arvostamani mentorini Olli Muurainen, Management Eventin perustaja ja näinhän se asia taitaa olla.

Me yrittäjät olemme aivan tavallisia ihmisiä, aivan kuten kaikki muutkin, mutta vain yhdessä asiassa olemme enemmän idiootteja kuin muut. Nimittäin me emme tajua yhdellä kertaa. Emme usko toisellakaan kertaa. Kolmas kerta saa meidät vain vihaisemmaksi ja siksi yritämme niin kauan kunnes onnistumme. Sillä me olemme yrittäjiä ja yrittäjälle voi kyllä sanoa - EI, mutta me ei pirulauta uskota sitä!

Yrittäjällä ei välttämättä ole yhtään enempää erityisosaamista kuin muillakaan. Se ei välttämättä puhu enempää kieliä, osaa paremmin laulaa tai ole parempi kuin muut, mutta meidät on varustettu jumalattomalla tahdolla toteuttaa, mennä eteenpäin, saada aikaiseksi jotain ja halulla tehdä sitä mitä eniten rakastaa.

Pitääkö ihmisen sitten luopua jostain saavuttaakseen jotain? - Mielestäni typerä kysymys, johon vastaan että ehdottomasti ei! Miksi aina pitää luopua jostain? Jos sinä haluat jotain niin, sitten otat vastuun haluistasi. Jos haluat koiran, joudut lenkittämään sitä. Jos haluat lapsen, olet sitoutunut siihen loppuelämäsi. Jos haluat ison talon, joudut siivoamaan enemmän. Jos haluat Karibialle, saatat saada siellä ruokamyrkytyksen tai palaa punaiseksi.

Joten miksi me silti haluamme jotain vaikka tiedämme, että se muuttaa elämää ja aina ei voi kaikki olla helppoa? Siksi että meiltä puuttuu jotain. On parempi miettiä mitä kaikkea voi saada tilalle. Lapsi tuo elämään väriä, koirasta on seuraa ja Karibialle kannattaa mennä, jotta näkee maailmaa; Mene kauaksi nähdäksesi lähelle.

Joten miksipä ei yrittäjyys?

Olin itse 22 vuotias kun ryhdyin yrittäjäksi. On totta, että huoleton opiskelijaelämä jäi lyhyemmäksi, mutta SO WHAT! Se mitä sain on kultaakin kalliimpaa. Sain ottaa kerralla vastuun omasta ja muidenkin työelämästä. Olen päässyt vaikuttamaan. Puhumaan tärkeistä asioista. Päässyt kokemaan johtajan ja valmentajan ihmeellistä maailmaa. Oppinut enemmän kuin koskaan voisin kuvitella taloudesta, markkinoinnista, henkilöstöstä, johtamisesta, innovoinnista ja jopa politiikastakin. Olen päässyt matkustamaan, tavannut mielettömän määrän upeita ihmisiä ja se kaikkein paras saan itse päättää kaikesta, jopa vessapaperin merkin (joka on tietenkin se kaikkein halvin;)

Yrityksen kasvu on mahdollistanut yrittäjän, minun kasvuni. Ei todellakaan kaikki ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta
jos nyt kuolisin, niin voisin sanoa, että tein jotain ja elin onnellisen elämän ja olen vasta 30-vuotias. Ja miettikää, saatan elää 90-vuotiaaksi, eli siis aikaa tehdä jotain upeaa ja yrittää on vielä 60 vuotta! Joten todellakin tavoitteiden tulee olla korkealla.

Siispä unohtakaa tekosyyt vaan nähkää mahdollisuudet. Älkää miettikö luopumista vaan mitä voitte saada tilalle. Kertokaa rohkeasti unelmista ääneen. Älkää pelätkö epäonnistumista vaan nauttikaa elämästä. Ottakaa vastuu tekemisestänne ja kokeilkaa, yrittäkää ja seuratkaa sydäntä! Ei tämä niin vakavaa ole. Tämä on vain elämää, jota työ rikastaa ja vaikka välillä köyhyttääkin, niin on tämä silti niin monin kerroin antoisaa! Lähtekää rohkeasti tavoittelemaan omaa unelmaa, on se sitten yrittäjyys tai jotain aivan muuta. Mutta rohkeutta teille kaikille elää, kukoistaa ja rakastaa!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi Suvi ihanaa, olen niin ylpeä sinusta :)

Suositut tekstit