AINUTLAATUINEN TYÖPAIKKA ON AINA RAKKAUDELLA JOHDETTU

Uskon, että suurin kasvuyrittäjyyden mahdollistaja on nimenomaan johtajuus.
Sillä yrittäjä hyppää heti kasvuyrittäjyyden portaalle, kun hän palkkaa yhden työntekijän ja enää ei riitä että on hyvä yrittäjä vaan kuvaan astuu johtajuustaidot.

Useat yrittäjät luottavat telepatian voimaan. He ajattelevat, ”että kyllä jokaisen pitää tietyt perusjutut ymmärtää. Palautetta ei tarvitse antaa, kun en minäkään sitä saa. Tiedotusta ei tarvita, kun kyllähän niistä asioista sitten joku päivä saa tietää, kun niin tapahtuu”
Yrittäjä jatkaa yrittämistä, eli tekee sitä mitä parhaiten osaa, mutta unohtaa oman työntekijänsä ja kokemukset työntekijöistä kääntyvätkin negatiiviseksi kun ongelmia rupeaa ilmenemään. Eikä ihme, että näin käy, sillä kaikki kaatuu johtamiseen tai nimenomaan sen puutteeseen.

Mikä on johtamisessa oikeasti tärkeätä?
Koskaan ei ole valmis ja aina voi oppia uutta ja vaikka kokemusta ei ole kertynyt vielä Jack Welchin lailla, niin olen mielestäni oppinut johtajuudesta jo sen ytimen, nimittäin ihmiset ovat tärkeintä!Olen törmännyt myös johtajiin, jotka eivät monen kymmenenkään vuoden kokemuksesta siltikään ole tätä tosiseikkaa oppineet. Itseasiassa johtajuuskokemusta on minullekin kertynyt periaatteessa jo 23 vuotta. Vuodesta 1990 ensimmäisestä kouluvuodesta saakka olen ollut johdettavana ja vuodesta 2004 olen päässyt olemaan johtaja Tiimiakatemian monissa projekteissa ja vuodesta 2006 omassa yrityksessä.

Parhaat opit ovatkin tulleet omasta kokemuksesta. Huonot kokemukset opettavat eniten. On helppoa huomata toisen tekemisen kautta, mitä tietynlainen johtajuuskäyttäytyminen aiheuttaa minussa itsessä. On vaikeaa huomata hyvää johtajuutta tässä hetkessä, mutta kun se muuttuu huonoksi johtajuudeksi niin tiedostaminen alkaa heti.

Jokaisen johtajan tulisi kysyä itseltään -Mikä on arvo, jonka annan tähän tiimiin? Johtaja ei ole työelämän roskakori, joka tekee kaikki ne työt mitä muut ei viitsi, ehdi, pysty tai kykene. Johtajan tärkein tehtävä on johtaa ihmisiä. Johtajat ovat menestyksen mahdollistajia ja avainasemassa tuloksen tekemisen kannalta. Jos hän on oikea ihminen paikallaan ja osaa työnsä, syntyy kasvua ja menestystä. Jos hän ei osaa johtaa tai edes tiedosta olevansa johtaja, tulokset voivat olla perustasoa, tuloksettomat ja levottomuutta aiheuttavat.

Johtajan arvona, jonka tulisi olla tärkein, on ihmiset ja heidän onnistumiset. Rakasta ihmisiä ja iloitse heidän kasvusta. Jos olet johtaja, niin sinun tehtävä on rakentaa rikastava työkulttuuri, saada ihmiset loistamaan ja tekemään parhaansa. Luoda heille kirkas visio, mihin olemme menossa ja ennen kaikkea miksi? Hyvä johtaja tuntee alaisensa. Hän kuuntelee heitä ja osaa esittää oikeat kysymyksen oikeaan aikaan.

Työntekijät elävät tätä päivää, mutta yrittäjien ja johtajien on elettävä aina huomista. Siitä syntyy tekoja sekä merkitys huomiselle. Johtajat mahdollistavat huomisen työt, mutta ilman hyvää johtajuutta työnlaatu kärsii. Siksi tiimityö ja roolitus ovat tärkeitä. Tietäkää siis arvonne, roolinne ja tärkein työtehtävänne. Aloittakaa joka päivä siitä, mikä on tärkeintä. Jos siis olet johtaja, on sinulla johdettavia, joten aloita päiväsi antamalla palautetta. Kirkasta tavoitteet ja anna kipinä ihmisille, jotta he voivat syttyä. Mene tänään ja ole johtaja. Muista että kukaan ei ikinä nosta itseään jalustalle, eikä korosta itseään, varsinkaan kuinka paljon hän tekee töitä. Se ei ketään kiinnosta. Hyvän ihmisen arvo ansaitaan teoilla ja sen arvon antaa muut ihmiset, sekä ennen kaikkea sinun ympärilläsi olevat ihmiset, johdettavat.

Mene ja valloita sydämiä puolellesi, niin syntyy ihmeitä! :)

Kommentit

Suositut tekstit