ANTAA INTOHIMON TUULIEN PUHALTAA

Edellinen blogini sai hyvää palautetta, paitsi omilta ystäviltä. Olivat kuulemma tosi pettyneitä, kun ei ollut mitään seksijuttuja, sillä niitähän yleensä tulee. No se viikko oli kuiva, joten ei ollut mitään kerrottavaa. Ja tässä nyt vastinetta kerrakseen, sillä nyt lähdetään tökkimään kepillä jäätä oikein kunnolla. Rikotaan kaikki tabut ja puhutaan seksuaalisuudesta, naiseudesta ja seksistä naisen näkökulmasta koko blogin verran.

Sitä väitetään, että miehet tarvitsevat seksiä enemmän kuin naiset. He ajattelevat sitä useammin ja tsekkaavat aina naisen ulkoiset edut ensimmäisenä. Mielestäni meissä naisissa ja miehissä ei olekaan niin paljon eroavaisuuksia kuin luullaan.

Naiset puhuvat kyllä seksistä yhtä paljon kuin miehet. Miehen mitoilla on kovastikin merkitystä, mutta pointti onkin se, että meille jokaiselle löytyy se oikea. Ei kaikki tykkää isosta tai pitkästä, voi riittää että se on oikeaan suuntaan käyrä. Onhan meitä naisiakin monenlaisia. Jos joskus on onnistunut tyydyttämään jonkun naisen jollain tavalla, ei välttämättä tarkoita sitä, että kaikki naiset tykkäävät samoista asioista. Mielestäni tärkeintä olisi kuunnella toista ja rohkeasti puhua omista haluistaan. Ja jos asento on aina sama, niin ei sekään ole huono asia, jos siitä saa parhaat vibat. Monille naisille orgasmin saaminen yhdynnässä on harvinaista, mutta ei mahdotonta. Kun löytää itselleen oikean vastakappaleen alkaa tapahtua järisyttäviä ihmeitä.

Seksuaalisuus lähtee meistä jokaisesta itsestä. On ensin tärkeää nauttia omasta kehosta ja olla sinut itsensä kanssa, jotta voi todella päästää nautinnon valloilleen. Ei pidä olla kriittinen oman vartalon muhkuroista ja epätäydellisyydestä, ei niillä ole mitään tekemistä seksin kanssa. Itsevarmuus on suurin avumme seksuaalisuudessa. Kun olet itsevarma voit rehellisesti kertoa mitä haluat ja mitä et halua. Pihtaus ei ole koskaan hyvästä. Pihtauksella tarkoitan myös omien tunteiden näyttämistä. Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Välineet eivät ole välttämättä ratkaisu laadukkaampaan kanssaoloon. Toisen kehon tunteminen hitaasti ilman kiirettä ja ilman odotuksia on parasta.

Seksi on aina kahden ihmisen välinen intiimiasia. Siitä ei usein puhuta ja siksi esimerkiksi ongelmien tuominen ystävien keskuuteen voi olla hankalaa. Mielestäni mitä hankalampaa se on, sitä enemmän siitä tulisi puhua. Ongelmat eivät useinkaan ratkea vaikenemalla. Ja jos asioita ei aleta tehdä eri tavalla, niin ongelmat eivät ratkea itsestään.

Nainen joutuu usein koville lapsen saannin jälkeen. Keho on kokenut kovia ja hormoonit tekevät kärrynpyöriä. Eikä ihme, herran jumala sitä on kasvattanut kokonaisen ihmisen sisällään, älytöntä! Mutta taas kerran seksuaalisuus on tässäkin yksilöllistä, joten puhukaa kumppanin kanssa.
Imetys voi olla jotain kaameaa. Ensinnäkin se on vaikeaa ja sattuu fyysisesti. Minulle kamppailu oli myös henkistä. Vaikeaa oli se, että rinnat ovat minulle se suurin naiseuden merkki. Minulla on hyvät tissit. Ne ovat tuoneet myös sitä itsevarmuutta seksin aikana. Se että nyt niitä imisikin oma pieni lapsi sen sijaan että oma mies intohimoisesti, tuntui todella vieraalta. Tein päätöksen, että en imetä. Joo ampukaa vaan tähän paikkaan. Tätä asiaahan ei saa todellakaan ääneen sanoa.
Äitiys muuttaa naista, moni kompastuukin olemaan pelkkä äiti ja unohtaa naiseuden. Minun naiseuteni ei muuttunut. Päätin nauttia mieluummin hekumaanisesta seksistä mieheni kanssa ja hoitaa lapseni ruokinnan muulla tavoin. Ja nyt kun lapsi on 3-vuotias, voin kertoa, että vain 1 päivä ollaan kuumeessa oltu, eli terve on kuin pukki ja olen hyvä äitikin. Asiasta tietämättömille imetykseen liittyvät suuret odotukset ja ympäristöpaineet. Meidät aivopestään ajatuksella, että lapset tarvitsevat äidin maitoa 6-12 kk tullakseen terveiksi järkeviksi ihmisiksi. Ilman sitä koko kehitys on vaarassa.

Naiset tarvitsevat kosketusta paljon. Se ei aina tarkoita seksiä, mutta jos se tehdään oikein, niin se voi johtaa siihen. Halaukset, kosketus, pussaaminen, hierominen, toisen vieressä oleminen ovat tärkeitä. Esileikki tarvitaan aina. Miehillä riittää, että sanot ”harrastetaanko seksiä?” Mutta nainen tarvitsee ajatuksen mukaan leikkiin. Mutta tunnelmaan voidaan virittäytyä monella eri tavalla. Oikea fiilis voi löytyä elokuvan, kirjan tai jopa unen avulla. Pelkkä herkullinen ajatus voi olla sykäys haluihin, mutta usein naiset tukahduttavat nämä ajatukset. Sen sijaan, että ne tukahdutetaan niin suosittelen niiden valloilleen päästämistä. Siinä se taika piileekin.

Rikas seksielämä on yhtä lailla parisuhteen kuin sinkkujenkin mahdollisuus. Toki parisuhteessa se on helpompi toteuttaa, kun voi mennä suoraan asiaan ilman kumppanin varsinaista etsimistä. Siksi se kuulostaakin kurjalta kun usein kuulee että parisuhteen seksielämästä ei pidetä huolta ja annetaan sen kuihtua. Suomen Väestöliittokin kertoo, että haluttomuus vaikuttaa parisuhteen hyvinvointiin ja läheisyyteen. Parit, jotka harrastavat vähän seksiä, eivät yleensä korvaa sitä muulla läheisyydellä ja hellyydellä. Niillä pareilla, jotka harrastavat paljon seksiä, on myös paljon läheisyyttä ja hellyyttä suhteessaan. Jos halu katoaa, parisuhteelta putoaa sen keskeinen perusta pois.

Lounastreffit, yölliset heräämiset, saunahetket, automatkat, firman juhlat, roskien viemiset tai vaikka uintireissut oman kumppanin kanssa saavat hyvinkin erilaisen merkityksen, kun ottaa siihen mukaan hieman pientä lihanmakua.
Ei tämä elämä niin vakavaa ole. Siitä tulee nauttia. Pienten lasten vanhempia haastaa jumalaton väsymys, mutta älkää unohtako toisianne ja pyytäkää apuja lasten hoitoon silloin tällöin ja ottakaa kahden keskistä aikaa. Sulkekaa TV ja näppäilkää puhelimen tai kaukosäätimen sijasta toisianne.

Sinkut unohtakaa säännöt ja ulkonäkö asiat. Hyvä parisuhde voi löytyä yhden illan jutunkin kautta. Unelmien mies on saattanut olla sinun lähelläsi jo vuosia, mutta et ole osannut katsoa ystävääsi sillä silmällä. Mitä enemmän sinkut puhuvat ulkoisista asioista etsiessään unelmien kumppania, sitä kauemmin he ovat yksin. Eikä sitä kumppania aina tarvitse ollakaan ollakseen onnellinen. Monella minunkin tutullani on niin sanottu vakiopano ja sitten muuten elellään onnellisesti oman elämän herrana tai kuningattarena. Ei huono ratkaisu välttämättä lainkaan jos pelisäännöt ovat selvillä molemmilla.

Jos joku sanoo, että ei tykkää seksistä, niin sitten joku asia tehdään kovasti väärin. Siitä ei voi olla tykkäämättä, jos ihmisten välillä on molemmin puolinen kunnioitus, arvostus ja luottamus.

Keväällä kukat ja mehiläiset heräävät henkiin ja näin tapahtuu myös ihmisille. Rohkeutta naisille tehdä aloitteita ja spontaaneja irtiottoja. Nyt rohkeutta meille kaikille olla onnellisia ja nauttia elämästä kokonaisvaltaisesti. Nauttikaa itsestänne ja toisistanne. Puhukaa omat ideat, halut ja salaisuudet julki ja löytäkää toistenne kanssa uusi upea suhde. Seksi on ihanaa kun siitä vain uskaltaa nauttia ja sille uhraa pienen ajatuksen aina päivästä tai viikosta tai kuukaudesta. Ei sitä kannata hävetä. Meitä ketään ei olisi ilman seksiä :)

Intohimoista viikkoa meille kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit