VALITUS ILMAN RATKAISUA ON TURHAA

Joululoma meni kotona möllöttäessä. Syötiin, nukuttiin ja sohvalla maattiin. Ulkona satoi vettä joka päivä ja oli niin pimeää, että se vei kaikki voimat edes yrittää mennä ulos. Saattoi mennä pari päivää, että edes yöpaitaa ei vaihdettu pois. Voi kuinka voimaannuttavaa! Jokaisen tulisi antaa itselleen lupa välillä vain olla. Ei aina tarvitse mennä, suorittaa ja tehdä. Mutta viikko riittää ainakin minulle. Energia varastot ovat niin täynnä, että on ihanaa aloittaa taas työt. Päivät pitenevät pikkuhiljaa ja kevät koittaa hurauksessa.

Näin vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä pysähtyä ja kertailla vuoden tapahtumia. Elämä kiitää hurjaa vauhtia, päivät, viikot ja kuukaudet vain menevät. Mutta elätkö sinä elämääsi vai yritätkö vain pysytellä mukana? Teet suunnitelmia, sitten kun ja sitten kun. Kannustan kaikkia toteuttamaan omat unelmat, sillä kukaan muukaan ei niitä toteuta puolestasi.  Mutta yhtä lailla haluan kaikkia muistuttaa olemaan kiitollinen ja pysähtymään sekä nauttimaan ja arvostamaan sitä elämää, jota elät juuri nyt.

Liian paljon kuulen ympäriltäni valitusta ja voivotusta, kuinka asiat voisivat olla toisin. Palkka on liian pieni, työpäivät liian pitkiä, elämä on yksinäistä, parisuhde ei sytytä, pomo on paska ja koti liian pieni. Ihmisistä on tullut itsekkäitä. Kaikki asiat ajatellaan oman navankautta. Kun jokin asia on huonosti, niin jaat sen kaikille ja saat tukea. Kavereiden kanssa yhdessä valittaminen on hyväksyttyä, mutta jos olet onnellinen tai haluat jakaa onnistumisesi, niin saatat aiheuttaa kateutta ja pidät onnellisuutesi itselläsi. Lopettakaa heti!
Aina kun suustasi meinaa tulla valitus, ilman ratkaisua, niin mieti kaksi kertaa voisitko mieluummin lausua kiitoksen sanan. Jokin asia, josta voisit olla kiitollinen. Jaa rohkeasti oma onnellisuutesi. Kehu ystävääsi, rohkaise toista ja tarjoa apua, jos sitä tarvitaan. Sinä voit tehdä positiivisen muutoksen ympärilläsi. Se tarttuu, usko pois.
On helppo keksiä tekosyitä, miksi ei jotain tarvitsisi tehdä. Kaikki syyt, jotka estävät tekemästä meitä jotain toisin, paremmin, ovat tekosyitä. Jos jokin asia tai ihminen lähelläsi aiheuttaa sinulle kokoajan pettymyksen, niin voisiko siteitä häneen hellittää? Älä vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka vievät voimasi. Ihmisten perusluonnetta ei voi muuttaa, muutos tapahtuu aina omasta oivalluksesta, mutta toki voit antaa heille positiivisia vaikutuksia.
Etsi ihmisiä, jotka antavat sinulle voimaa ja positiivista energiaa. Kannustava ympäristö saa ihmeitä aikaiseksi.
Ympäristö, joka kannustaa sinua yhä parempiin suorituksiin. Ympäristö, josta saat positiivista palautetta tekemisistäsi ja joka antaa luotettavan palautteen myös asioiden paremmin tekemiseen.

Yritysmaailmassakin korostetaan sitä tosiasiaa: ”Ensin oikeat ihmiset ja sitten vasta tekeminen”. Olen itsekin todistanut tämän niin usein. Lisäisin siihen vielä, että paras tulos syntyy kun oikeat ihmiset ovat vielä oikeilla pelipaikoilla. Mikset tätä voisi soveltaa elämään työajan ulkopuolellakin? Hakeudu ihmisten seuraan, jotka saavat asioita aikaiseksi, ovat energisiä ja positiivia, ovat saavuttaneet elämässä jotain tai ovat oman ammattinsa guruja. Jos haluat aloittaa liikunnan, älä etsi treenikaveriksesi samalla tasolla olevaa, vaan pyydä tsemppariksi se ärsyttävän aktiivinen tyyppi. Jos kollegaopettaja saa jatkuvasti paremmat opiskelija-arvostelut kuin sinä, niin mene kuuntelemaan hänen tuntiaan ja pyydä häneltä vinkkejä omaan tekemiseen. Sama pätee kaikkeen. Älä ole kateellinen vaan ole onnellinen toisen puolesta. Tarkasta sen sijaan omaa tekemistäsi ja nosta omaa rimaa. Pyydä apua rohkeasti ja tee asiat paremmin. Ole avoin ja kiitollinen.

Voisiko tämä vuosi olla se vuosi, että toteutat unelmasi. Otat askeleen kohti elämää, josta haaveilet? Nyt on siis aika tehdä uuden vuoden lupaukset. Mistä asioista olet kiitollinen, sano se ääneen ja mitkä asiat haluat muuttaa elämässäsi, tee se. Etsi suotuisa ympäristö ja pyydä apua. Vain SINÄ voit muuttaa omaa maailmaa missä elät. Siispä kohti onnellista vuotta 2014 meille kaikille!

Rohkeutta meille kaikille elää ja rakastaa ja saavuttaa hienoja asioita elämässä!



Kommentit

Suositut tekstit