ONNELLISUUTTA RUOKKIVA YRITYSKULTTUURI

”Onko meidän myyjät proviisio palkalla? Oletko sinä kauppiaana tässä myymälässä? Kuinka teidän myyjät voivat olla niin hyviä ja hymyileviä joka ikinen päivä?” -Nämä ovat kysymyksiä, joita meille tulee erittäin usein. Nämä ovat niitä asioita, joiden kanssa teemme töitä joka ikinen päivä. Tässä hieman salaisuuksia meidän yrityskulttuuriin, jossa puhumme kieltä: ”Voittajia yhdistää yksi tekijä -Tahto menestyä!

Olemme siitä onnellisia, että olemme saaneet valita jokaisen työntekijän aivan itse. Olemme rakentaneet tätä kulttuuria alusta saakka jo yli seitsemän vuoden ajan ja se on syntynyt, muhinut ja kehittynyt kokoajan vahvemmaksi.

Kun uusi työntekijä aloittaa meillä hänellä on lähtökohtaisesti jo oikea asenne ja valmennamme hänestä huippumyyjän. Meillä arvostetaan persoonia ja oikeanlainen tiimi ja johtaminen saavat ihmiset loistamaan entisestään.

Kun puhumme oikeasta asenteesta, puhumme yrittäjämäisestä, energisestä, oivaltavasta, iloisesta, vastuuntuntoisesta, välittävästä ja positiviisella tavalla kilpailuhenkisestä asenteesta. Nämä ovat lähtökohdat, joilla uusi huipputyyppi ja vain huipputyyppi saa meillä paikan.

Kun ihminen aloittaa meillä hänet otetaan vilpittömästi vastaan tiimiin. Jokainen ansaitsee paikkansa tiimissä joka päivä uudelleen. Ei riitä, että teet työtä yksin tai näytät johtajalle parhaat puolesi vaan teemme tätä tiiminä. Annamme toisillemme palautetta, koulutamme, iloitsemme ja tsemppaamme kokoajan toinen toisiamme.

Vastuu työnilosta ei suinkaan ole vain johtajalla vaan meidän jokaisella yksilöllä. Tämän työnilon on toki oltava rehellistä ja vilpitöntä. Tekohymy ja väkisin väännetty vitsi huomataan välittömästi. Siksi meillä korostuukin tunneäly työssä. Emme johda vain työsuorituksia vaan johdamme ihmisiä. Ja ihminen on yksi persoona, jolla on tunteet ja nämä tunteet menevät ylös ja alas ja saavat vaikutteita niin kotoa kuin töistäkin. Toki ammattilainen hoitaa työt, vaikka kotona olisikin ongelmia, mutta väistämättä työnsuoritus ei ole sama kuin flow-tilassa. On inhimillistä huomata tämä ja keskustella asiasta. Välittävä johtaminen ja työkaveri tukee ja kuuntelee, välittää ja auttaa toista kaikissa tilanteissa. Kun teet hyvää toiselle saat takaisin hyvää kaksinverroin. Kun saat ihmisen onnistumaan työssään ja ylittämään itsensä, hän kasvaa ihmisenä monta senttiä ja tämä hyvä olo heijastuu väistämättä myös kotia.

Aitous ja rehellisyys ovat työnilomme perusta, mutta ehkä kaikkein tärkein on pelottomuus. Pelko on asia, joka kuihduttaa ihmiset sen sanan jokaisessa merkityksessä. Pelkoa voi aiheuttaa työkaveri, johtaja, työpaikan menetys, uudet tilanteet. Meillä ei tarvitse pelätä. Kukaan ei murskaa palautteellaan jos teet jotain väärin. Jokainen kysymys loistava ja jokainen kehitysidea otetaan vastaan lähtökohtaisesti kiinnostavana. Kun palautetta saadaan ja annetaan siitä kiitetään ja kehitytään aina vain paremmiksi. Elämme muutoksessa ja jokainen muutos pyritään kohtaamaan yhdessä. Jokainen uusi tilanne opettaa. Keneltäkään ei vaadita täydellisyyttä ja oman osaamattomuuden voi osoittaa. Anteeksi pyytäminen on olennainen osa pelotonta ilmapiiriä.

Johtajilla on toki suuri merkitys tässä kaikessa. Heidän tulee elää, hengittää ja ruokkia tätä kulttuuri joka päivä, joka hetki ja kokoajan.

Olemme onnellisen yrityskulttuurin työntekijöitä ja rakentajia. Olemme Stylehunter Oy ja meidän palvelua pääset kokemaan myös tänäänkin Ideaparkin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion sekä Tampereen VILA myymälöissä.

Kommentit

Suositut tekstit